nieuws

Italiaans kabinet zegt nee tegen brug Sicilië

bouwbreed

Het nieuwe Italiaanse kabinet heeft definitief nee gezegd tegen de plannen om een brug van Messina naar Sicilië aan te leggen. Met 272 stemmen tegen 234 worden de vergevorderde bouwplannen in de komende regeringsperiode afgeblazen. Dat betekent voor de Europese Unie een behoorlijke lastenverlichting, want de brug stond op de lijst van belangrijke infrastructurele werken op internationaal niveau.

Het nieuwe Italiaanse kabinet heeft definitief nee gezegd tegen de plannen om een brug van Messina naar Sicilië aan te leggen. Met 272 stemmen tegen 234 worden de vergevorderde bouwplannen in de komende regeringsperiode afgeblazen. Dat betekent voor de Europese Unie een behoorlijke lastenverlichting, want de brug stond op de lijst van belangrijke infrastructurele werken op internationaal niveau.
De regering-Prodi vindt de prioriteit te laag om zoveel staatsgelden in Zuid-Italië te investeren. Omgekeerd geldt juist het afsluitsysteem Mose bij Venetië als superurgent. Aangezien hier de stad met regelmaat door wateroverlast wordt bedreigd en er bovendien al veel van het project is gerealiseerd, neemt minister van infrastructuur Di Pietro het voortouw in spoedige realisering van de beweegbare caissons. Deze zullen de lagune uitsluitend bij extra hoge waterstanden afsluiten van de zee.

Reageer op dit artikel