nieuws

Hydraulische blokkenklem

bouwbreed Premium

Metselblokken machinaal op de steiger zetten. Hanenberg Materieel uit Nistelrode ontwikkelde er een hydraulische blokkenklem voor. Die is gekeurd in combinatie met de minilaadschop Sherpa 100 van Hanenberg. In die samenstelling heft de klem maximaal 250 kilo tot een hoogte van 1,80 meter; voldoende om de metselaar op de eerste steigerplank te bedienen en de blokken op het hefplatform van de bouwlift te zetten. Met een koppelstuk past de 35 kilo zware blokkenklem ook op andere machines en kan dan makkelijk gewichten tot 700 of 800 kilo tillen, voorspelt de machinebouwer uit Nistelrode. De combinatie moet dan wel opnieuw gekeurd. Hanenberg maakt die koppelstukken op maat voor de desbetreffende machine. De Sherpa 100 weegt van zichzelf 570 kilo en is 76 centimeter breed, 124 centimeter breed en draait binnen een cirkel van 2 meter.

Metselblokken machinaal op de steiger zetten. Hanenberg Materieel uit Nistelrode ontwikkelde er een hydraulische blokkenklem voor. Die is gekeurd in combinatie met de minilaadschop Sherpa 100 van Hanenberg. In die samenstelling heft de klem maximaal 250 kilo tot een hoogte van 1,80 meter; voldoende om de metselaar op de eerste steigerplank te bedienen en de blokken op het hefplatform van de bouwlift te zetten. Met een koppelstuk past de 35 kilo zware blokkenklem ook op andere machines en kan dan makkelijk gewichten tot 700 of 800 kilo tillen, voorspelt de machinebouwer uit Nistelrode. De combinatie moet dan wel opnieuw gekeurd. Hanenberg maakt die koppelstukken op maat voor de desbetreffende machine. De Sherpa 100 weegt van zichzelf 570 kilo en is 76 centimeter breed, 124 centimeter breed en draait binnen een cirkel van 2 meter.

Reageer op dit artikel