nieuws

Herstel Duitse burgerlijke en utiliteitsbouw trekt fors aan

bouwbreed Premium

De burgerlijke en utiliteitsbouw trekken in Duitsland fors aan. De bouwers slaagden in augustus 14,2 procent meer orders binnen te halen dan in dezelfde maand van 2005.

V olgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden hebben de b&u-bedrijven in de eerste acht maanden van het jaar 8,7 procent meer opdrachten geboekt. Ondanks de inhaalslag steken de prestaties nog pover af tegenover het recente verleden. Rond de eeuwwisseling haalde de sector b&u in Duitsland ruim een derde meer werk uit de markt.
De infrabouwers deden in augustus duidelijk een stap terug. De sector noteerde 13,4 procent minder opdrachten dan in de zomer van 2005. Over de eerste acht maanden van het jaar gemeten zit de sector grond-, wegen- en waterbouw op 86,8 procent van het niveau uit peiljaar 2000. Ten opzichte van 2005 groeide de gww met 2,5 procent. Het aantal werknemers in de Duitse bouw vertoont nog steeds een dalende tendens. Gemiddeld waren in de periode januari – augustus 683.000 mensen aan het werk. Het aantal betekent een daling van 4,1 procent. Het aantal betaalde arbeidsuren nam met 2,1 procent af. De Duitse bouw realiseerde in de eerste maanden van het jaar een omzet van 46,3 miljard euro. De prestatie is 3 procent beter dan in 2005. Informatiebureau D&B constateert dat de betalingsmoraal in Duitsland voor het eerste in twee jaar weer verbetert.

Reageer op dit artikel