nieuws

Geldboete geëist tegen Hegeman Bouw

bouwbreed Premium

Hegeman Bouw uit Vriezenveen heeft vrijdag voor de Almelose rechtbank een geldboete van 40.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen zich horen eisen.

J ustitie houdt het bouwbedrijf verantwoordelijk voor de dood van een 17-jarige leerling-timmerman. Die kwam vorig jaar juni om het leven op een bouwplaats in Almelo toen hij bedolven werd onder een vallende betonplaat.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft Hegeman onvoldoende maatregelen getroffen om het fatale ongeval te voorkomen. Zo zou er onvoldoende gestempeld zijn en miste de veiligheidscoördinator van de aannemer een bouwkundige achtergrond.
De officier van justitie eiste, behalve een geldboete, ook dat de bouwer ruim 17.000 euro smartengeld betaalt aan de familie van de omgekomen jongen. Hegeman Bouw legde de schuld voor het ongeluk bij constructeur ABT Delft. Die zou wijzigingen in de bestektekeningen niet hebben doorgegeven, waardoor het veiligheidsplan niet meer klopte.
De rechtbank doet op 20 oktober uitspraak.

Reageer op dit artikel