nieuws

Fransen financieren metro van Hanoi

bouwbreed

De Franse regering stelt Vietnam een lening van 200 miljoen euro tegen gunstige voorwaarden beschikbaar voor de aanleg van de eerste metrolijn in Hanoi. Voorwaarde is wel dat de metro geheel door Franse bedrijven wordt aangelegd. Inmiddels hebben wagenbouwer Alstom en het elektrisch installatiebedrijf Amec Spie al opdrachten binnengehaald.

De Franse regering stelt Vietnam een lening van 200 miljoen euro tegen gunstige voorwaarden beschikbaar voor de aanleg van de eerste metrolijn in Hanoi. Voorwaarde is wel dat de metro geheel door Franse bedrijven wordt aangelegd. Inmiddels hebben wagenbouwer Alstom en het elektrisch installatiebedrijf Amec Spie al opdrachten binnengehaald.
De metro wordt 12,5 kilometer lang en moet in 2010 klaar zijn. In dat jaar viert Hanoi zijn duizendjarig bestaan. Binnenkort wordt voor een bedrag van 80 miljoen de bouw van de stations aanbesteed. Het contract voor de lening werd deze week getekend tijdens een bezoek van minister van buitenlandse handel Christine Lagarde aan Vietnam, dat vroeger tot het Franse rijk behoorde.
Het gaat volgens Parijs om de belangrijkste lening die Frankrijk de laatste jaren op deze manier heeft verstrekt.

Reageer op dit artikel