nieuws

Fokker heet bedrijven welkom op vliegbasis Woensdrecht

bouwbreed Premium

Stork-dochter Fokker Aircraft Services opent zijn terrein op vliegbasis Woensdrecht voor andere bedrijven in het luchtvaart-onderhoud en de logistiek. Dat maakte het bedrijf deze week bekend.

Het bedrijf wil hiermee bijdragen aan Maintenance Valley, een plan om van de regio West-Brabant een centrum van vliegtuigonderhoud te maken. De regio heeft ambitieuze plannen. Gemeenten, provincie en het Rijk willen graag dat het onderhoud voor de Europese JSF-vloot bij Woensdrecht terechtkomt. “Maar de komst van de JSF is geen voorwaarde voor het uitvoeren van ons plan”, benadrukt John Stevens van Fokker. De JSF kan wel een katalysator zijn voor de komst van meer onderhoudsgerelateerde bedrijven in de procestechniek, petrochemie en scheepvaarttechniek naar de regio. Fokker heeft op dit moment een groot onderhoudsterrein op de vliegbasis, en plaats genoeg om ‘landingsbaangebonden industrie’ een kans te bieden op andere delen van het terrein. “Het terrein is er al, en er hoeven geen bestemmingsplannen gewijzigd te worden. Er kan zo snel mogelijk met de ontwikkeling begonnen worden. Bovendien is er binnen de politiek brede steun”. Volgens Stevens zijn er voldoende geïnteresseerden voor een plaats op het vliegveld. Maar Aviation Parc hoeft niet per se beperkt te blijven tot onderhoudsbedrijven. Stevens: “Je zou ook kunnen denken aan logistieke bedrijven. Die zijn vaak sterk gerelateerd aan onderhoud. En er wordt ook nagedacht over een opleidingsinstituut voor onderhoudsmonteur”.

Reageer op dit artikel