nieuws

Floriade 2012 legt zich toe op ‘vergroenen’

bouwbreed Premium

De floriade 2012 in de regio Venlo wil sterk de nadruk leggen op het ”vergroenen” van steden en stedebouwkundige ontwerpen. Dat maakte de Floriade gisteren bekend. De Floriade stimuleert de opkomst van de Groene Stad en het Groene Kantoor. Steeds meer stedebouwkundigen, bouwbedrijven en architecten betrekken op een of andere manier de natuur in hun ontwerpen. De Floriade wil daarom onder meer een kantoor laten zien waar geen airco meer is, maar de luchtcirculatie wordt geregeld door bomen en planten. De gemeente Venlo denkt erover om een Groene Wijk in te richten. De Groene Bouw vormt een van de vijf centrale kernthema’s voor de Floriade. De grote tuinbouwtentoonstelling wil af van het ,,stoffige” imago van de vorige twee keren. Hoewel de Floriade ook ouderen welkom heet, moet zeker een derde van het publiek ui t jonge gezinnen bestaan.

De floriade 2012 in de regio Venlo wil sterk de nadruk leggen op het ”vergroenen” van steden en stedebouwkundige ontwerpen. Dat maakte de Floriade gisteren bekend. De Floriade stimuleert de opkomst van de Groene Stad en het Groene Kantoor. Steeds meer stedebouwkundigen, bouwbedrijven en architecten betrekken op een of andere manier de natuur in hun ontwerpen. De Floriade wil daarom onder meer een kantoor laten zien waar geen airco meer is, maar de luchtcirculatie wordt geregeld door bomen en planten. De gemeente Venlo denkt erover om een Groene Wijk in te richten. De Groene Bouw vormt een van de vijf centrale kernthema’s voor de Floriade. De grote tuinbouwtentoonstelling wil af van het ,,stoffige” imago van de vorige twee keren. Hoewel de Floriade ook ouderen welkom heet, moet zeker een derde van het publiek ui t jonge gezinnen bestaan.

Reageer op dit artikel