nieuws

Drents Museum krijgt groen licht uitbreiding

bouwbreed Premium

Een meerderheid in de gemeenteraad van Assen heeft ingestemd met de verbouwing en uitbreiding van het Drents Museum op een parkeerterrein naast de Gouverneurstuin in Assen. Ook komt daar de vestiging van het Drents Archief. De verbouwing en de nieuwbouw vergen een investering van 18 miljoen euro.

Een meerderheid in de gemeenteraad van Assen heeft ingestemd met de verbouwing en uitbreiding van het Drents Museum op een parkeerterrein naast de Gouverneurstuin in Assen. Ook komt daar de vestiging van het Drents Archief. De verbouwing en de nieuwbouw vergen een investering van 18 miljoen euro.
De voorwaarde van de directie van het museum is dat het bestaande gebouw en de nieuwbouw niet gescheiden mogen worden. Volgens de coalitiepartijen PvdA, CDA en Christenunie is er geen alternatief voor de huidige uitbreidingsplannen. Oppositiepartij VVD wilde de nieuwbouw op de plek van het huidige KPN-gebouw situeren. De KPN zou verhuisplannen hebben. De liberalen spraken van ‘een beschadiging van het oude stadshart’. Oppositiepartij GroenLinks is bang dat er ‘een monsterlijk paviljoen’ verrijst en verwacht nog veel tegenstand van omwonenden. Coalitiepartij CDA wil dat samen met de bevolking ‘een spraakmakend gebouw’ wordt neergezet.

Reageer op dit artikel