nieuws

Digitale vergunning bouw langs snelweg

bouwbreed Premium

Wie langs de snelweg gaat bouwen heeft een vergunning van Rijkswaterstaat nodig. Het is nu voor zowel bedrijven als particulieren mogelijk deze via het internet aan te vragen.

Wie langs de snelweg gaat bouwen heeft een vergunning van Rijkswaterstaat nodig. Het is nu voor zowel bedrijven als particulieren mogelijk deze via het internet aan te vragen.
De vergunning is nodig voor onder meer steigers, kabels en leidingen. Maar het document in het kader van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken geldt ook voor kantoren, woningen en windmolens. Het is mogelijk de status van de aanvraag via de website te volgen. Onlangs zijn de eerste drie digitale vergunningen aangevraagd. Het betreft toestemming voor graafwerkzaamheden langs wegen en kanalen. Rijkswaterstaat treft voorbereidingen om ook digitale vergunningen te verlenen voor de Scheepsverkeerswet, Wegenverkeerswetgeving en de Wet Verontreiniging Oppervlaktewateren.

Reageer op dit artikel