nieuws

Deense Aalborg wil zich ontwikkelen tot ‘Centre of Excellence’ voor bouwsector

bouwbreed

De universiteit van het Deense Aalborg wil zich samen met het bouwresearchinstituut van de rijksoverheid (SBi) ontwikkelen tot een nationaal en internationaal vermaard centrum van kennis omtrent het bebouwde milieu onder de naam Danish Centre of Excellence for the Built Environment.

Die ambities kwamen naar voren in verband met de fusie die zij per 1 januari 2007 aangaan. Met een personeelsbezetting van ruim 280 onderzoekers en aan dissertaties werkende assistenten beoogt het centrum zich te kunnen meten met andere grote Europese bouwresearchinstituten zoals het Finse VTT en het Franse CSTB, zo heet het in de toelichting. Volgens zakelijk leider Sørensen van het SBi zal het centrum vooral ook inzetten op samenwerking met het bedrijfsleven. “We richten direct op de bouw- en woningsector met op research gebaseerde dienstverlening. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om de gezamenlijke aanpak van onderzoek, nascholing en it-gereedschappen, evenals om interdisciplinair speciaal op de vraag van d e bedrijfstak toegesneden opleidingen.”

Reageer op dit artikel