nieuws

Corporaties Den Haag willen samen studententoren bouwen

bouwbreed

De Haagse woningcorporatie Duwo heeft in stadgenoot Haag Wonen een financiële partner gevonden voor een woontoren aan de Calandstraat/Van der Kunstraat in het Laakhavengebied. De toren biedt plaats aan 656 een- en tweekamerwoningen voor jongeren en studenten.

Haag Wonen financiert het project en neemt de onrendabele financiële top van enkele miljoenen voor haar rekening. De totale investeringskosten bedragen 51 miljoen. De woontoren is het eerste project waarin Duwo en Haag Wonen samen optrekken.
De woontoren, die op een braakliggend terrein komt te staan, is ontworpen door het New Yorkse architectenbureau Rietveld Architects LLP in samenwerking met Klunder Architecten in Rotterdam. De bouw start naar verwachting halverwege 2007.
De Haagse SP-fractie is fel tegen de bouw van nieuwe studentenwoningen. “In Den Haag Zuid-West worden talloze woningen gesloopt, veelal relatief kleine huizen. Waarom maken we daar geen studentenhuizen van?”, vraagt fractievoorzitter Ingrid Gy ö m ö rei zich af.
“Laten we eerst eens kijken naar wat we al hebben, voordat we nieuwe dingen gaan bouwen. Bovendien wordt altijd gezegd dat studenten de leefbaarheid in een stad vergroten; laat ze dan wonen in een wijk als Zuid-West, waarvan altijd gezegd wordt dat de leefbaarheid te wensen over laat.”

Reageer op dit artikel