nieuws

Commissie wekte verkeerde indruk prijs Volker Wessels

bouwbreed

De commissie van deskundigen is bij de bepaling van de waarde van Volker Wessels uitgegaan van 1 juli 2006. In maart 2003, toen Victor Rijssen het bod uitbracht, lag die waarde aanzienlijk lager.

“Uit het waarderingsrapport, dat overigens vertrouwelijk is, valt absoluut niet de conclusie te trekken dat Volker Wessels voor de helft van de waarde verkocht is. De commissie is uitgegaan van de waarde nu, terwijl de verkoop in 2003 plaatsvond. Het bod van 19,65 euro, inclusief dividend 21 euro, lag 70 procent boven de beurskoers in maart 2003 die toen rond de 12 euro lag”, reageert bestuursvoorzitter Herman Hazewinkel van Volker Wessels.
Donderdag bracht de Vereniging van Effectenbezitters het waarderingsrapport naar buiten inclusief haar conclusie dat de toenmalige aandeelhouders veel te weinig voor hun aandelen zouden hebben gekregen. De Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam had om het rapport gevraagd vanwege de uitkoopprocedure die Victor Rijssen in 2004 had gestart om het laatste procent aandelen in handen te krijgen.
Een waardering van 41 euro per aandeel, het bedrag waar de commissie van deskundigen mee komt, is dus gebaseerd op de waarde die het bedrijf nu zou vertegenwoordigen als het nog aan de beurs genoteerd zou zijn geweest. Om dat bedrag los te laten op de waarde die het bedrijf in maart 2003 gehad heeft, kan niet.

Reageer op dit artikel