nieuws

Codeslot Codoor nu ook in Nederland leverbaar

bouwbreed

Het codeslot Codoor van Siemens is sinds kort ook in Nederland leverbaar. De Codoor-serie past op deuren met de Euro Lock-standaard. Deze standaard hanteren de meeste bekende slotenfabrikanten. De leeseenheden worden rechtstreeks op de deur gemonteerd, waarbij alleen stroomdraden nodig zijn en verder geen grote aanpassingen. Sleutels zijn niet meer nodig, waardoor er ook geen kosten zijn voor vervanging bij verlies. Het risico op ongewenste toegang tot beveiligde gebieden is geminimaliseerd, waarbij bewoners geen hinder ondervinden.

Het codeslot Codoor van Siemens is sinds kort ook in Nederland leverbaar. De Codoor-serie past op deuren met de Euro Lock-standaard. Deze standaard hanteren de meeste bekende slotenfabrikanten. De leeseenheden worden rechtstreeks op de deur gemonteerd, waarbij alleen stroomdraden nodig zijn en verder geen grote aanpassingen. Sleutels zijn niet meer nodig, waardoor er ook geen kosten zijn voor vervanging bij verlies. Het risico op ongewenste toegang tot beveiligde gebieden is geminimaliseerd, waarbij bewoners geen hinder ondervinden.
De Codoor-serie bestaat uit drie varianten voor gebruik binnenshuis. Ze zijn alle gemaakt van rvs en in allerlei omgevingen toe te passen, van directiekantoren tot winkel en industriegebouwen.
Het type CD4000 is een keuze voor commerciële gebouwen en woonpanden, waar slechts een beperkt aantal deuren valt te beveiligen. Sloten worden geopend met het invoeren van een code.
De FP4000 is een fingerprint: om deuren te openen plaatst men eenvoudig de vinger op de lezer.
Het derde type is de Prox Cocoor PD40EM, een afstandlezer voor binnendeuren. Het ontwerp is gebaseerd op het Codoor elektromechanische codeslot, maar de toetsen zijn vervangen door een afstandlezer die geschikt is voor identificatieplaatjes en -kaarten.

Reageer op dit artikel