nieuws

Britten bouwen poolstation op ski’s

bouwbreed Premium

Het Britse bouwbedrijf Morrison gaat een onderzoekscentrum bouwen in Antartica. Om te voorkomen dat het station om de zoveel jaar moet worden afgebroken vanwege sneeuwgevaar en smeltende gletsjers wordt de installatie op ski’s gezet. Morrison gaat het Halley VI centrum bouwen in de drie poolzomers tussen 2007 en 2010. Het bestaat uit twee afzonderlijke platforms met zeven met elkaar verbonden modules van lichtgewicht staal. De platforms worden onderbouwd met hydraulische poten die zelf op de ski’s staan.

Het Britse bouwbedrijf Morrison gaat een onderzoekscentrum bouwen in Antartica. Om te voorkomen dat het station om de zoveel jaar moet worden afgebroken vanwege sneeuwgevaar en smeltende gletsjers wordt de installatie op ski’s gezet. Morrison gaat het Halley VI centrum bouwen in de drie poolzomers tussen 2007 en 2010. Het bestaat uit twee afzonderlijke platforms met zeven met elkaar verbonden modules van lichtgewicht staal. De platforms worden onderbouwd met hydraulische poten die zelf op de ski’s staan.

Reageer op dit artikel