nieuws

BAM bouwt mee aan wolkenkrabberparadijs

bouwbreed Premium

BAM-dochter Interbeton gaat meebouwen aan het prestigieuze project Jumeirah Lake Towers, het nieuwe wolkenkrabber-paradijs van Dubai.

De komende jaren verschijnen voor de kust van Dubai 79 torens in een gebied van 730.000 vierkante meter. De torens worden gebouwd in groepjes van drie en zijn tot 55 bouwlagen hoog.

Vlak aan de kust, waar ook de befaamde Palm-eilanden zijn aangelegd, zullen komende jaren maar liefst 79 futuristische torens verrijzen in een gebied van 730.000 vierkante meter. De gebouwen, tot 55 bouwlagen hoog, worden in groepjes van drie gebouwd rondom een kunstmatig meer, om zo de gebruikers een spectaculair uitzicht te verzekeren.
BAM maakte gisteren bekend dat haar dochteronderneming Interbeton de ruwbouw van drie van de wolkenkrabbers voor haar rekening neemt. De opdracht, afkomstig van projectontwikkelaar Seven Tides, levert het bedrijf een omzet op van 26 miljoen euro.
De bijdrage van BAM aan het monsterproject mag dan beperkt zijn, het aannemingsconcern is trots dat het er aan meewerkt. “Het gaat hier om heel bijzondere hoogbouw, zowel in bouwtechnisch als in architectonisch opzicht. Dat BAM-medewerkers daaraan meewerken en hun kennis en kunde inbrengen is prachtig”, aldus BAM-woordvoerder Arno Pronk.
Hij wijst ook op de omvang van het project. “Dit is echt enorm”, zegt hij. “De deelprojecten hebben letters gekregen, a tot en met z. Elke letter bestaat weer uit drie torens.”

Serieus

Interbeton realiseert het z-cluster: drie torens van 40 tot 45 verdiepingen op een gemeenschappelijke onderbouw van twee verdiepingen. Een van de torens is bestemd voor appartementen, een andere voor kantoren. In het derde bouwwerk is een hotel voorzien met daarboven service-appartementen. Naar verwachting nemen de bouwwerkzaamheden 25 maanden in beslag.
Voor BAM is het Midden-Oosten uitgegroeid tot een “zeer serieuze markt”, aldus Pronk. De bouwer heeft nu een tiental projecten in uitvoering in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten en Quatar. “Dan gaat het vooral om woontorens en kantoorgebouwen.”
In Dubai legt Interbeton momenteel de laatste hand aan een van de grotere werken die ze in de regio onder handen heeft: de bouw van de 237 meter hoge toren Park Place, een werk van 65 miljoen euro. Gisteren maakte BAM alweer nieuwe opdrachten bekend. Behalve de torens in Dubai, bouwt het concern voor 34 miljoen het appartementencomplex Al Hitme in Quatar.

Reageer op dit artikel