nieuws

Akkoord nieuwbouw Held III Groningen

bouwbreed

De gemeente Groningen en een groep Twentse bouwers, gevormd door Droste, Mega, Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis, hebben een akkoord bereikt over de invulling van de nieuwbouwwijk Held III.

Tussen de wijk Gravenburg en de Held 1 worden op een gebied van 85 hectare ongeveer 1200 woningen gebouwd. Het gaat om rijtjeswoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande huizen op ruime kavels. De woningen worden, evenals de omringende huizen, in eilandjes opgedeeld.
Als de gemeenteraad positief op het plan reageert, wordt de bouw spoedig in procedure gebracht. Volgend voorjaar komen de huizen op de markt. Voorafgaand aan de raadsbeslissing wordt begonnen met de infrastructuur en de voltooiing van de Noord-Zuidroute. De prijzen liggen tussen de 175.000 en 250.000 euro. Vijftien jaar geleden al heeft de groep Twentse bouwers de grond aangekocht. Omdat de gemeente niet wilde samenwerken met spe­culanten, bleef het terrein braak liggen, terwijl eromheen druk werd gebouwd. De ruzie tussen Groningen en de Twentenaren is inmiddels beslecht.

Reageer op dit artikel