nieuws

VVD passeert bewoners rondomGaasperdammerweg

bouwbreed

De Stichting Aktie Gezondheid Gaasperdammerweg (AGG) heeft geschokt gereageerd op de nieuwe standpuntbepaling van de VVD bij monde van Tweede-Kamerlid Pieter Hofstra.

De Stichting Aktie Gezondheid Gaasperdammerweg (AGG) heeft geschokt gereageerd op de nieuwe standpuntbepaling van de VVD bij monde van Tweede-Kamerlid Pieter Hofstra.
Aan de ene kant wijst hij de tunnelvariant langs het Naardermeer af maar tegelijkertijd verschuift hij de problematiek. Hoftra zet namelijk de geldbesparing in voor een brug door het IJmeer en wil, zo goedkoop mogelijk, de bestaande wegen verbreden, waaronder de Gaasperdammerweg?
Nog niet zo lang geleden hield Hofstra een pleidooi om de luchtverontreiniging en geluidsoverlast voor de 25.000 bewoners in Amsterdam-Zuidoost (binnen de invloedsfeer van de Gaasperdammerweg) niet verder te verslechteren maar te verbeteren. Met het nieuwe gewijzigde standpunt denkt de VVD voldoende maatschappelijk draagvlak te creëren. Hoe komen zij aan deze veronderstelling? Zo langzamerhand krijgen wij de indruk dat onze bewoners de speelbal worden van de politiek. De politiek is op dit moment te veel met zichzelf bezig en verliest uit het oog dat zij er is voor alle burgers.
Lony Wesseling, namens de Stichting Aktie Gezondheid Gaasperdammerweg AGG in Amsterdam (AGG).
De Stichting bestaat uit vertegenwoordigers van 12 bewoners/belangenorganisaties met 25.000 bewoners die woonachtig zijn rond de Gaasperdammerweg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels