nieuws

Vinci ondersteunt Rusland bij infrastructurele werken

bouwbreed

Het Franse bouw- en concessiebedrijf Vinci gaat de Russische overheid ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de transportinfrastructuur. Hoog op de agenda staat een tolweg tussen Moskou en Sint Petersburg, die dan door Vinci aangelegd en geëxploiteerd zal worden.

V erder heeft Vinci-dochter Eurovia de Belgische producent van wegenbouwmaterialen Carrières Unies de Porphyre (CUP) overgenomen.
Bestuursvoorzitter Thibault de Silguy van Vinci heeft in de marge van het bezoek van de Russische president Poetin aan Frankrijk een overeenkomst gesloten met minister van transport Levitine.
Vinci gaat steun bieden ‘bij het snel optuigen van een uitgebreid programma van infrastructuur en concessies.’ De Franse bouwer heeft in Rusland al een tunnel gebouwd bij Lefortove en is bezig met een winkelcentrum in Sint-Petersburg.
Wegenbouwdochter Eurovia heeft verder 35,4 miljoen euro neergeteld voor een 52 procentsbelang in het Belgische CUP. Eurovia zal tegelijkertijd een bod doen op de overige uitstaande aandelen van CUP. Het bedrijf is gespecialiseerd in het winnen, verwerken en in de Benelux verhandelen van purpersteen. CUP heeft twee mijnen in Bierghes-Rebecq en Lessines, waar het 1,9 miljoen ton per jaar produceert, en telt 140 medewerkers. Een andere grote Franse bouwer, Eiffage, is volgens Spaanse bronnen uit op een alliantie met de groep OHL. Volgens het economische dagblad Cinco Dias hebben de directies van beide bedrijven al enkele malen met elkaar gesproken.

Reageer op dit artikel