nieuws

Vestia verwijdert glazen puien uit nieuw wooncomplex

bouwbreed

– Vestia verwijdert zo snel mogelijk alle glazen puien bij de serres van het nieuwe wooncomplex ‘De Olieberg’ in Scheveningen.

De woningbouwvereniging nam dat besluit nadat donderdagmiddag een onderdeel van een glazen pui van de zevende verdieping naar beneden kwam. Vestia heeft daarop het terrein onder de puien afgezet en alle bewoners verzocht om hun puien te openen en vast te zetten.
De eigenaar onderzoekt samen met aannemer BAM Woningbouw en leverancier Metaglas de oorzaak van het incident.
Het wooncomplex, dat afgelopen juni is opgeleverd, bevat 71 huurappartementen. Twaalf daarvan hebben een balkon, dat met een zogeheten Lumon-pui kan worden overkapt tot serre. Bij een balkon op de bovenste verdieping sprong het veiligheidsglas van een paneel van 2,6 bij 0,6 meter kapot en viel in korrels naar beneden.
Leverancier van het Lumon-systeem Metaglas zegt in een reactie dat de pui in elk geval niet door een constructie- of uitvoeringsfout naar beneden is gekomen. Metaglas liet het van oorsprong Finse systeem namelijk extra doorrekenen op de heersende zeewind. “Bij een onderzoek donderdagmiddag bleek de rail waar het paneel inzat nog onbeschadigd op zijn plek te zitten”, aldus een woordvoerder. “Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de ruit van buitenaf is beschadigd en vervolgens gebroken.”

Reageer op dit artikel