nieuws

Velux-eigenaars op één na rijkste familie

bouwbreed

– De bouw- en de bouwmaterialenbranche zijn goed vertegenwoordigd op de lijst van tien rijkste personen en/of families in Denemarken. Dat blijkt uit de nieuwe jaarlijkse top 10 van zakenblad Berlingske Nyhedsmagasin. De familie met het op één na grootste vermogen is de familie Kann Rasmussen, eigenaars van VKR Holding, beter bekend als ramenfabrikant Velux. De Velux-eigenaars zijn goed voor ruim 4,7 miljard euro. De familie Clausen van thermostatenconcern Danfoss bezet de vierde plaats met een vermogen van ruim 2 miljard euro, maar wordt op de vijfde plaats dicht op de hielen gezeten door familie Due Jensen van pompenbedrijf Grundfos. De familie Kähler van steenwolconcern Rockwool International staat op de 10de plaats met krap 1 miljard euro. Veruit de rijkste met op dit moment 19 miljard euro is van oudsher grootaandeelhouder Mærsk McKinney Møller van rederij- en oliebedrijf A.P.Møller- Mærsk.

– De bouw- en de bouwmaterialenbranche zijn goed vertegenwoordigd op de lijst van tien rijkste personen en/of families in Denemarken. Dat blijkt uit de nieuwe jaarlijkse top 10 van zakenblad Berlingske Nyhedsmagasin. De familie met het op één na grootste vermogen is de familie Kann Rasmussen, eigenaars van VKR Holding, beter bekend als ramenfabrikant Velux. De Velux-eigenaars zijn goed voor ruim 4,7 miljard euro. De familie Clausen van thermostatenconcern Danfoss bezet de vierde plaats met een vermogen van ruim 2 miljard euro, maar wordt op de vijfde plaats dicht op de hielen gezeten door familie Due Jensen van pompenbedrijf Grundfos. De familie Kähler van steenwolconcern Rockwool International staat op de 10de plaats met krap 1 miljard euro. Veruit de rijkste met op dit moment 19 miljard euro is van oudsher grootaandeelhouder Mærsk McKinney Møller van rederij- en oliebedrijf A.P.Møller- Mærsk.

Reageer op dit artikel