nieuws

Veenendaal breidt gemeentehuis uit

bouwbreed

Er komt een derde vleugel aan het gemeentehuis in Veenendaal. Dit heeft het college van B en W besloten. De totale kosten van het project worden geraamd op zo’n 10 miljoen euro.

Er komt een derde vleugel aan het gemeentehuis in Veenendaal. Dit heeft het college van B en W besloten. De totale kosten van het project worden geraamd op zo’n 10 miljoen euro.
Momenteel werken de ambtenaren verspreid over verschillende locaties in de gemeente. Volgens Veenendaal is het aanzienlijk efficiënter wanneer de diensten op één enkele plek worden samengebracht. Nieuwbouw leidt bovendien tot een vermindering van de energie- en onderhoudskosten. Daarnaast kan een van de gebouwen, die nu nog door gemeenteambtenaren in gebruik is, worden verkocht en zijn er geen investeringen nodig in de eventuele renovatie van dit pand. Veenendaal verwacht dat de nieuwe vleugel op termijn kostendekkend is. Maar de eerste jaren is er een gat in de begroting van 110.000 euro.
B en W gaat op zoek naar mogelijkheden om dit gat op te vullen. Wanneer de gemeenteraad toestemming geeft voor de bouw, wordt de vleugel begin 2008 aanbesteed. Eind 2008 kan de nieuwbouw beginnen om het jaar daarna in gebruik te worden genomen.

Reageer op dit artikel