nieuws

Vallende gevelplaten door menselijke fouten

bouwbreed

Menselijke fouten zijn de voornaamste oorzaak voor vallende gevelplaten, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het onderzoek naar vallende gevelplaten onder leiding van prof.mr. P. van Vollenhoven nadert volgens een woordvoerder zijn voltooiing.

Menselijke fouten zijn de voornaamste oorzaak voor vallende gevelplaten, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het onderzoek naar vallende gevelplaten onder leiding van prof.mr. P. van Vollenhoven nadert volgens een woordvoerder zijn voltooiing.
Goedgeïnformeerde bronnen hebben al laten weten dat de conclusies uit het conceptrapport in elk geval gedeeltelijk overeenkomen met de bevindingen van Cobouw zoals beschreven in de krant van vrijdag. Zo zou ook de raad met verbazing constateren dat veiligheidsinspecties helemaal niet gebruikelijk zijn voor gevels.
Als aanbeveling stelt de raad dat kwaliteit meer aandacht moet krijgen bij alle betrokken partijen. Voor structurele veranderingen moet de hele keten verbeteren en niet alleen de vakmensen.

Reageer op dit artikel