nieuws

Thais vliegveld gaat na jaren van wachten open

bouwbreed Premium

Meer dan veertig jaar nadat de eerste plannen op de tekentafel lagen, is het eindelijk zover. Op 25 kilometer ten oosten van de hoofdstad Bangkok wordt morgen in Thailand de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi officieel in gebruikgenomen. Suvarnabhumi kan zeker 45 miljoen passagiers per jaar bedienen. In de komende jaren wordt verder gebouwd aan het vliegveld, waardoor Suvarnabhumi over drie jaar de capaciteit moet hebben om jaarlijks 100 miljoen passagiers en 6 miljoen ton vracht te verwerken. Aan het project hangt een prijskaartje van 4 miljard dollar (ruim 3 miljard euro). Suvarnabhumi is ontworpen door de Duits-Amerikaanse architect Helmut Jahn. De belangrijkste passagiersterminal van de luchthaven is met een oppervlakte van 563.000 vierkante meter de grootste ter wereld.

Meer dan veertig jaar nadat de eerste plannen op de tekentafel lagen, is het eindelijk zover. Op 25 kilometer ten oosten van de hoofdstad Bangkok wordt morgen in Thailand de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi officieel in gebruikgenomen. Suvarnabhumi kan zeker 45 miljoen passagiers per jaar bedienen. In de komende jaren wordt verder gebouwd aan het vliegveld, waardoor Suvarnabhumi over drie jaar de capaciteit moet hebben om jaarlijks 100 miljoen passagiers en 6 miljoen ton vracht te verwerken. Aan het project hangt een prijskaartje van 4 miljard dollar (ruim 3 miljard euro). Suvarnabhumi is ontworpen door de Duits-Amerikaanse architect Helmut Jahn. De belangrijkste passagiersterminal van de luchthaven is met een oppervlakte van 563.000 vierkante meter de grootste ter wereld.

Reageer op dit artikel