nieuws

Tekst besparen door goede software

bouwbreed

Inkoop-ondersteunende software is al bij iets meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven en instellingen in gebruik. Niet zonder reden, want “met goede inkoopautomatisering kunnen organisaties 8 procent besparen aan de leverancierskant en nog eens 7 procent in hun processen. Dat zijn harde waarden, die direct van invloed zijn op de bedrijfsresultaten”, zegt Alex Couperus van het in Baarn gevestigde inkoopadviesbureau Insinc in de vandaag met Cobouw meegezonden bijlage Totaal ICT&bouw.

Inkoop-ondersteunende software is al bij iets meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven en instellingen in gebruik. Niet zonder reden, want “met goede inkoopautomatisering kunnen organisaties 8 procent besparen aan de leverancierskant en nog eens 7 procent in hun processen. Dat zijn harde waarden, die direct van invloed zijn op de bedrijfsresultaten”, zegt Alex Couperus van het in Baarn gevestigde inkoopadviesbureau Insinc in de vandaag met Cobouw meegezonden bijlage Totaal ICT&bouw.
Daarin ook aandacht voor een primeur van De Nieuwbouw: het wellicht eerste als zodanig ontworpen digitale jaarverslag ter wereld. De koppeling tussen ict en bouwpraktijk staat centraal in meerdere interviews, zoals met de Stumico (casestudie praktisch wapenen), KPN-directeur Henjo Groenewegen (e-maildienst voor het MKB), Frans Stolk van Bytes for Business (software is nog maar de helft van de oplossing) en Jacob Koffeman van de nieuwe Meijel Beheerservice.
Verder uitgebreid aandacht voor project S@les in de bouw en voor zaken als lagere factuurkosten, Voip, de leanmethodiek en online offreren.

Reageer op dit artikel