nieuws

Suriname zoekt geld voor dijkversterking

bouwbreed Premium

– De Surinaamse regering hoopt bij de Financiering Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) in Nederland zo’n tachtig miljoen euro los te krijgen voor dijkversterking in de districten Coronie en Commewijne. Volgens minister R. van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking heeft onderzoek van het ingenieursbureau Sunecon uitgewezen dat het herstel van de oeververdediging dringend noodzakelijk is om verder landverlies tegen te gaan. Alleen al in Coronie is in de afgelopen jaren ruim 600 hectare landbouwgrond opgeslokt door het water van de Atlantische Oceaan. De plannen voorzien in het verhogen en verstevigen van dijken en het verbeteren van de afwatering in de bedreigde gebieden.

– De Surinaamse regering hoopt bij de Financiering Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) in Nederland zo’n tachtig miljoen euro los te krijgen voor dijkversterking in de districten Coronie en Commewijne. Volgens minister R. van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking heeft onderzoek van het ingenieursbureau Sunecon uitgewezen dat het herstel van de oeververdediging dringend noodzakelijk is om verder landverlies tegen te gaan. Alleen al in Coronie is in de afgelopen jaren ruim 600 hectare landbouwgrond opgeslokt door het water van de Atlantische Oceaan. De plannen voorzien in het verhogen en verstevigen van dijken en het verbeteren van de afwatering in de bedreigde gebieden.

Reageer op dit artikel