nieuws

‘Suriname wacht asbestclaims’

bouwbreed Premium

Suriname loopt het risico te worden geconfronteerd met een groot aantal schadeclaims als gevolg van de aanwezigheid van asbest in overheidsgebouwen en scholen. Dit zegt parlementariër George Pahlad, lid van de Nationale Democratische Partij (NDP), de grootste oppositiepartij van het land.

Suriname loopt het risico te worden geconfronteerd met een groot aantal schadeclaims als gevolg van de aanwezigheid van asbest in overheidsgebouwen en scholen. Dit zegt parlementariër George Pahlad, lid van de Nationale Democratische Partij (NDP), de grootste oppositiepartij van het land.
Vele tientallen verouderde publieke gebouwen in de hoofdstad Paramaribo en in andere plaatsen in het land zijn voorzien van asbestwanden. Pahlad noemt de dreiging van claims in Suriname reëel. ”In onder meer de Verenigde Staten en Engeland hebben bedrijven miljarden moeten betalen aan slachtoffers. Ook in Suriname heeft een organisatie onlangs een oproep gedaan aan personen die vinden dat zij schade hebben geleden door asbest en hiervoor een schadevergoeding van de staat willen eisen.”
Volgens zijn partijgenoot J. Simons is het opmerkelijk dat er geen maatregelen worden genomen terwijl de regering op de hoogte is van de gevaren van asbest.
De NDP eist dat de regering op korte termijn een inventarisatie maakt en geld vrijmaakt om asbest uit overheidsgebouwen te
verwijderen.

Reageer op dit artikel