nieuws

Slimme barrières voor kleine raampjes

bouwbreed

– SecuProducts uit Nieuw-Vennep heeft twee nieuwe typen barrièrestangen. De nieuwe uitvoeringen dienen elk om het beveiligingsprobleem van openstaande wc-raampjes en bovenlichten op te lossen. Ze zijn beide gemaakt van rvs.

De SecuBar T-Cross is de probleemoplosser voor lange verticale ventilatieraampjes, bijvoorbeeld in de gang of het toilet. Dit soort raampjes klapt naar binnen open, waardoor montage buiten nodig is. Een gewone stang past dan niet, omdat montage op de schuin aflopende weldorpel niet mogelijk is. Door de T-vorm wordt de weldorpel ontweken, waardoor ook deze ramen kunnen worden beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de SKG. Er zijn twee maten (49×29 en 99×29 centimeter) die zijn in te korten. Het tweede nieuwtje is de SecuBar RVS Combi. Deze rvs stang bestond al in een uitvoering van wit geëpoxeerd staal. Hij dient voor bovenlichtjes met een combi-uitzetter hoger dan 15 centimeter. Met een rechte barrièrestang een lastige situatie, omdat volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen een maximale tussenlengte van 15 centimeter nodig is. Het raam openen zou dan dus niet meer gaan. De oplossing is volgens SecuProducts een barri èrestang met een slimme bocht.

Reageer op dit artikel