nieuws

RUG in de fout bij sloop monumentale borg

bouwbreed

De Rijksuniversiteit Groningen is zonder de benodigde vergunningen begonnen met de restauratie van de monumentale Allersmaborg in het Groningse Ezinge. De gemeente heeft de aannemer gesommeerd de verbouw van het koetshuis onmiddellijk stil te leggen.

De Rijksuniversiteit Groningen is zonder de benodigde vergunningen begonnen met de restauratie van de monumentale Allersmaborg in het Groningse Ezinge. De gemeente heeft de aannemer gesommeerd de verbouw van het koetshuis onmiddellijk stil te leggen.
De universiteit wil de borg in het vroege voorjaar van 2007 in gebruik nemen als alumnihuis, een ontmoetingsplek voor oud-studenten, studenten en medewerkers. Zonder monumentvergunning en bouwvergunning werd met de sloop en restauratie begonnen. Deugdelijk voegwerk en de historische paardenboxen in het koetshuis waren al verwijderd, toen de Rijksdienst voor Monumentenzorg kwam kijken. De RUG zal moeten wachten tot de gemeente Winsum een vergunning verleent en er geen bezwaren komen.

Reageer op dit artikel