nieuws

Rodamco Europe versterkt positie in Frankrijk met twee winkelcentra

bouwbreed

– Vastgoedfonds Rodamco Europe heeft zijn positie in Frankrijk verder versterkt door de belangen in de Parijse winkelcentra Velizy 2 en Parly 2 uit te breiden.

Met het Franse vastgoedbedrijf Union Financi è re de Gestion heeft Rodamco-kantoren in Lyon geruild voor 3660 vierkante meter bruto verhuurbaar oppervlak winkelruimte in Velizy 2. De waarde daarvan bedraagt 19,4 miljoen euro en het netto aanvangsrendement is 4,5 procent. Met deze transactie vergroot Rodamco zijn aandeel in het winkelcentrum van 17,8 naar 23,7 procent. In Parly 2 heeft Rodamco van SCI Paripar twee winkels overgenomen voor een bedrag van 6,5 miljoen. Het aanvangsrendement bedraagt hier 4,9 procent. Hierdoor heeft Rodamco nu 69,3 procent van Parly 2 in handen. Het Vastgoedfonds is van plan het winkelcentrum te herontwikkelen en uit te breiden.
Rodamco’s portefeuille in Frankrijk, meest winkelcentra, is nu zo’n 1,7 miljard euro waard. Dat is bijna 18 procent van het totale vastgoedbezit.

Reageer op dit artikel