nieuws

Risico op miltvuur legt grondsanering stil

bouwbreed Premium

De werkzaamheden voor de sanering van vervuilde bouwgrond aan de zuidrand van Wommels is stilgelegd in verband met de mogelijke aanwezigheid van miltvuur in de grond. Tijdens de afgraafwerkzaamheden ontdekte men botten van dieren, die mogelijk besmet zijn met miltvuur. De restanten zijn waarschijnlijk afkomstig van een noodslachterij, die ooit op deze locatie stond. De bodemresten worden nu nader in een laboratorium onderzocht. De grond wordt de komende week in kleine afgesloten kiepwagens afgevoerd.

De werkzaamheden voor de sanering van vervuilde bouwgrond aan de zuidrand van Wommels is stilgelegd in verband met de mogelijke aanwezigheid van miltvuur in de grond. Tijdens de afgraafwerkzaamheden ontdekte men botten van dieren, die mogelijk besmet zijn met miltvuur. De restanten zijn waarschijnlijk afkomstig van een noodslachterij, die ooit op deze locatie stond. De bodemresten worden nu nader in een laboratorium onderzocht. De grond wordt de komende week in kleine afgesloten kiepwagens afgevoerd.

Reageer op dit artikel