nieuws

Rijn-Gouwelijn gaat hoe dan ook door centrum Leiden

bouwbreed Premium

Leidenaren kunnen in maart voor of tegen de Rijn-Gouwelijn stemmen, maar een tegenstem zal weinig effect hebben. De uitkomst is voor de stuurgroep van de provincie Zuid-Holland niet bindend.

Leidenaren kunnen in maart voor of tegen de Rijn-Gouwelijn stemmen, maar een tegenstem zal weinig effect hebben. De uitkomst is voor de stuurgroep van de provincie Zuid-Holland niet bindend.
De lightrailverbinding zal hoe dan ook door het Leidse centrum komen, bleek gisteren tijdens een bijeenkomst van de stuurgroep Rijn-Gouwelijn. Deze lijn wordt de toekomstige lightrailverbinding tussen Gouda, Alpen aan den Rijn, Leiden en de kust. De regio heeft, gezien de vele bouwplannen, dringend behoefte aan hoogwaardig openbaar vervoer, zo oordeelt de provincie. De gemeente Leiden laat zich niet op de kast jagen en zet het referendum gewoon door. In het collegeakkoord is afgesproken dat het stadsbestuur zich conformeert aan de uitslag. “Het college heeft op de eerste plaats zijn verantwoordelijkheid voor de eigen bevolking”, verklaart gemeentewoordvoerder Van den Ham. “Wat de bevolking kiest op 7 maart, wordt het collegestandpunt.” Het dagelijks stadsbestuur ziet zichzelf tot op de dag van het referendum als neutrale procesbegeleider. Doel is te zorgen “dat de Leidenaren goed gedocumenteerd voor of tegen de aanleg van de lijn ku nnen stemmen”.

Reageer op dit artikel