nieuws

Prologis voor 650 miljoen euro naar Amsterdamse beurs

bouwbreed

Vastgoedfonds Prologis European Properties (PEPR) gaat voor een uitgifteprijs van 14,35 euro per aandeel naar de beurs in Amsterdam. De vastgoedexploitant haalt met de beursgang ongeveer 650 miljoen euro op.

Vastgoedfonds Prologis European Properties (PEPR) gaat voor een uitgifteprijs van 14,35 euro per aandeel naar de beurs in Amsterdam. De vastgoedexploitant haalt met de beursgang ongeveer 650 miljoen euro op.
Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Prologis had eerder aangegeven dat de uitgifteprijs tussen de 14,35 euro en 14,85 euro zou liggen. Er worden ruim 45 miljoen aandelen Prologis uitgegeven.
De marktwaarde van het bedrijf komt uit op circa 2,7 miljard euro. Afhankelijk van het resultaat van de inschrijving kunnen aandeelhouders van het fonds nog eens 10 procent extra aandelen boven op de emissie uitbrengen.
PEPR wordt bestierd door een divisie van Prologis, een Amerikaanse beheerder van vastgoed. Het moederbedrijf heeft zelf een notering aan de beurs in New York. PEPR exploiteert 5 miljoen vierkante meter vastgoed in elf Europese landen. In Nederland bestiert de onderneming vastgoed in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Venlo en Bergen op Zoom. Naar verwachting krijgt PEPR rond 27 september zijn eerste notering aan Euronext Am sterdam.

Reageer op dit artikel