nieuws

Proef tegen files A2 mislukt

bouwbreed

Rijkswaterstaat en het Korps landelijke politiediensten zeggen dat over een proef van twee weken, twee maanden geleden. Tussen de knooppunten Oudenrijn en Deil werd de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur, tussen Deil en Vught tot 90 kilometer per uur. Bij Zaltbommel werd weggebruikers gevraagd eerder in te voegen. Met politiewagens werden automobilisten tot blokrijden gedwongen. Uit metingen blijkt dat de files gelijk bleven of langer werden. Over het hele traject nam de reistijd op het drukste moment met acht minuten toe. Het weggedeelte tussen Deil en Zaltbommel bleek de grootste flessenhals. Rijkswaterstaat gaat op zoek naar andere maatregelen. Dynamische snelheidsverlaging en toeritdosering zijn alternatieven.- Een lagere maximumsnelheid leidt op de A2 tussen Oudenrijn en Vught niet tot minder files. Op de drukste momenten is de vertraging zelfs groter dan normaal.

– Een lagere maximumsnelheid leidt op de A2 tussen Oudenrijn en Vught niet tot minder files. Op de drukste momenten is de vertraging zelfs groter dan normaal.
Op andere locaties hebben snelheidsverlagingen wel tot een positief resultaat geleid. Op de A28 (Utrecht-Zeist), de A12, Zevenaar-Velperbroek en de A50 tussen Grijsoord-Valburg ging het beter.

Reageer op dit artikel