nieuws

Nieuwe website Cobouw trekt veel bezoekers

bouwbreed

Vaste bezoekers van Cobouw.nl zal het niet zijn ontgaan. Sinds maandag is de website volledig anders. Aan het aantal reacties meet de redactie inmiddels af dat het een goede stap was om de site zo drastisch aan te pakken.

De nieuwe website van Cobouw.

In verscheidene media is het de afgelopen tijd te lezen geweest. Nederlanders gebruiken het internet vaker en intensiever. Op zich niet raar wanneer in ogenschouw wordt genomen dat bijna elk huishouden tegenwoordig over een snelle internetverbinding beschikt. Ook regelen Nederlanders steeds meer zaken via het wereldwijde web. Niet alleen oude spullen verwisselen via bijvoorbeeld Marktplaats en Speurders van eigenaar, ook huizen en auto’s worden bijna alleen nog maar via internet aangeboden en aangeschaft. Deze week meldden de websites Autotrader.nl en Marktpaats.nl in een gezamenlijk persbericht dat de helft van alle tweedehands wagens via de twee websites worden verkocht.
In dat licht is het niet onbegrijpelijk dat ook Cobouw nadenkt over manieren om abonnees te bereiken. De vernieuwde website is daar een aansprekend voorbeeld van.
Sinds maandag is het aantal bezoekers van Cobouw.nl aanzienlijk toegenomen. Gezien het feit dat we tijdelijk alle mogelijkheden beschikbaar stellen voor iedereen, dus ook voor niet-abonnees is dat niet zo gek. Maar opinie-redacteur Marcel van Duijn meldde al op dinsdag “nog nooit zoveel reacties op verhalen binnen gekregen te hebben.”
Blijkbaar is de drempel om te reageren op de artikelen in Cobouw met een simpele muisklik lager dan een ‘echte’ e-mail of pen en papier.
Discussie
Volgende week beginnen we daarom ook een actieve discussie in een speciaal Cobouw-weblog.
We hebben ook klachten ontvangen. Over het archief dat minder goed zou werken. Dat kan komen omdat niet meer standaard in ‘het hele archief’ wordt gezocht, maar alleen in de ‘afgelopen week’. Dat zorgt er namelijk voor dat er sneller resultaten te zien zijn. Met één muisklik zijn die instellingen trouwens aan te passen.
Ook waren lezers niet tevreden over de snelheid van de site. Dat kan komen door opstartproblemen. Daar wordt aan gewerkt.
De internetredactie hoopt dat de Cobouw-lezers blijven reageren. Want internet is dynamisch en blijft veranderen, iedere dag.

Reageer op dit artikel