nieuws

Miljoeneninvesteringhaven Sint Maarten

bouwbreed Premium

– De haven van Sint Maarten trekt het komende jaar ongeveer 80 miljoen euro uit voor uitbreiding en verbetering van de faciliteiten. Dit zegt Rommel Charles, scheidend directeur van de St. Maarten Ports Authority (SMPA).

– De haven van Sint Maarten trekt het komende jaar ongeveer 80 miljoen euro uit voor uitbreiding en verbetering van de faciliteiten. Dit zegt Rommel Charles, scheidend directeur van de St. Maarten Ports Authority (SMPA).
De investering is bestemd voor zowel de vracht- als de cruisefaciliteiten. De haven wordt gedeelte­lijk uitgediept, terwijl er een tweede pier voor cruiseschepen komt. De bestaande pier wordt gemoderniseerd en uitgebreid om de steeds grotere cruiseschepen te kunnen ontvangen. Op het vasteland komen meer faciliteiten voor bedrijven. Volgens Charles is de miljoeneninvestering noodzakelijk om de sterke groei van de activiteiten in de haven aan te kunnen. Het aantal cruisepassagiers is sinds 2000 nagenoeg verdubbeld tot 1,5 miljoen, terwijl ook de aanvoer en verwerking van containers met bij­na 100 procent toenam.

Reageer op dit artikel