nieuws

Lindab koopt in op Britse ventilatiemarkt

bouwbreed

– Het Zweedse bouw- en materialenconcern Lindab neemt in Groot-Brittannië het ventilatiebedrijf CCL Veloproducts over. De bedoeling is om dit toe te voegen aan Lindab Ventilations. Door de aankoop wordt Lindab de leidende aanbieder van ventilatiesystemen op de Britse markt.

– Het Zweedse bouw- en materialenconcern Lindab neemt in Groot-Brittannië het ventilatiebedrijf CCL Veloproducts over. De bedoeling is om dit toe te voegen aan Lindab Ventilations. Door de aankoop wordt Lindab de leidende aanbieder van ventilatiesystemen op de Britse markt.
Het Zweedse concern heeft die positie al in de Scandinavische landen en de rest van West-Europa, zo heet het in een toelichting bij de acquisitie.
CCL Veloproducts draaide in het eerste halfjaar een omzet van 57 miljoen euro. Lindab betaalt ruim 40 miljoen euro voor het bedrijf.

Reageer op dit artikel