nieuws

Limburg: Te weinig geld voor monumenten

bouwbreed

Het provinciebestuur van Limburg heeft in een brandbrief aan minister Van der Hoeven meer geld gevraagd voor de restauratie van monumenten in Limburg. Het Rijk heeft de komende vijf jaar 1,8 miljoen euro gereserveerd voor restauratie van twaalf rijksmonumenten, maar de provincie stelt dat de beschikbare rijkssubsidies volstrekt onvoldoende zijn voor het wegwerken van de oplopende restauratieachterstand in Limburg.

Het provinciebestuur van Limburg heeft in een brandbrief aan minister Van der Hoeven meer geld gevraagd voor de restauratie van monumenten in Limburg. Het Rijk heeft de komende vijf jaar 1,8 miljoen euro gereserveerd voor restauratie van twaalf rijksmonumenten, maar de provincie stelt dat de beschikbare rijkssubsidies volstrekt onvoldoende zijn voor het wegwerken van de oplopende restauratieachterstand in Limburg.

Reageer op dit artikel