nieuws

Lamp snel wisselen met Crown-Wave

bouwbreed Premium

Vergeleken met rolsteigers nemen de twee uitvoeringen van de Wave minder plaats in, zegt de fabrikant. Het grondvlak is met een breedte van 750 en een lengte van 1525 millimeter nagenoeg gelijk aan dat van een europallet en past daarmee in standaard deuropeningen en liftkooien. Het hefplatform stijgt tot 2,90 meter hoogte en draagt een gewicht tot 90 kilo. De onderwagen weerstaat lasten tot 115 kilo. Het eigen gewicht ligt onder de 500 kilo. Het rijdende hefplatform draait op een accu van 24 volt. Die wordt met een ingebouwde lader via het stopcontact geladen. De maximale snelheid bedraagt 6 kilometer per uur. De Wave kan tijdens het rijden ook heffen. In dat geval komt de snelheid op 3 kilometer per uur. Deze begrenzer komt in bedrijf wanneer de beugels van het hefbordes sluiten of wanneer het meer dan 510 millime ter omhoog gaat. Een unicum dat niemand anders bouwt, noemt Crown zijn rijdend hefplatform Work Assist Vehicle. Een persoon kan met deze Wave dubbel zo snel taken uitvoeren als lampen wisselen en op hoogte montagewerk doen en schoonmaken.

Crown biedt het voertuig aan als alternatief voor ladders en rolsteigers voor licht werk. Crown Intern Transport uit Almere distribueert de machine in Nederland.

Reageer op dit artikel