nieuws

Kritiek op regeling terugkoop woningen

bouwbreed

Hillen & Roosen heeft huiseigenaren van het Bos en Lommerplein donderdagavond een definitief aanbod gedaan voor het terugkopen van hun woningen.

Hillen & Roosen heeft huiseigenaren van het Bos en Lommerplein donderdagavond een definitief aanbod gedaan voor het terugkopen van hun woningen.
De bewoners van het ontruimde complex reageerden sceptisch en kritisch op het voorstel. “Bij veel eigenaren bestaat wantrouwen over de goede bedoelingen van Hillen & Roosen”, zo meldt de Vereniging van Eigenaren. Volgens woordvoerder Douwe van Riet komt dat doordat de onderhandelingen “stevig en pittig” waren. “Hillen & Roosen heeft voorstellen soms deels weer ingetrokken. Dat geeft niet het idee dat we te maken hebben met een betrouwbare partij”, aldus Van Riet. Een belangrijk punt van discussie was het bepalen van de verkoopprijs. Die moet de marktwaarde van de woning voor de ontruiming benaderen. Het is mislukt om een index vast te stellen voor de waardevermeerdering sinds de oplevering in 2004. Daarom gaat zowel een taxateur van de aannemer als een van de woningeigenaar de waarde van de woning bepalen. Daarnaast betaalt Hillen & Roosen de verhuiskosten en komen de eigenaren in aanmerking voor een hypotheek met gunstige voorwaarden bij complexeigenaar Fortis. Huiseigenaren kunnen tot twee maanden nadat de woningen zijn vrijgegeven, gebruikmaken van de regeling. Van Riet denkt dat drie eigenaren direct verkopen en de rest de uitkomsten van het onderzoek afwacht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels