nieuws

Kamerlid komt met digitale schandpaal

bouwbreed Premium

– Tweede Kamerlid Guus Krähe (PvdA) start binnenkort met een website waar burgers kunnen klagen over handhavingstaken in gemeenten. Op de site www.schandpaal.nu kunnen burgers en ondernemers hun verhalen en belevenissen kwijt over de manier waarop de handhaving in hun omgeving is geregeld. Krähe wil wel dat er wederhoor op de verhalen komt. “Om het beeld zo duidelijk mogelijk te krijgen.” Daarvoor zal hij zelf met gemeenten, provincies en inspectiediensten bellen. Hij komt tot zijn initiatief nadat hij door tientallen mensen is benaderd die allemaal iets hebben te klagen over de manier waarop de handhaving op bouw- en milieuregels in Nederland momenteel is geregeld. Zij komen bij hem nadat hij in deze krant zijn idee voor een digitale schandpaal heeft gelanceerd. Toen zei hij dat er voor 1 januari 2007 een name-and-shaming-lijst op internet moet worden geplaatst van alle gemeenten met daarbij alle handhavingsresultaten op het gebied van wonen, ruimte en milieu. Geïnteresseerden kunnen daar dan de verschillende gemeenten vergelijken.

– Tweede Kamerlid Guus Krähe (PvdA) start binnenkort met een website waar burgers kunnen klagen over handhavingstaken in gemeenten. Op de site www.schandpaal.nu kunnen burgers en ondernemers hun verhalen en belevenissen kwijt over de manier waarop de handhaving in hun omgeving is geregeld. Krähe wil wel dat er wederhoor op de verhalen komt. “Om het beeld zo duidelijk mogelijk te krijgen.”
Daarvoor zal hij zelf met gemeenten, provincies en inspectiediensten bellen. Hij komt tot zijn initiatief nadat hij door tientallen mensen is benaderd die allemaal iets hebben te klagen over de manier waarop de handhaving op bouw- en milieuregels in Nederland momenteel is geregeld. Zij komen bij hem nadat hij in deze krant zijn idee voor een digitale schandpaal heeft gelanceerd. Toen zei hij dat er voor 1 januari 2007 een name-and-shaming-lijst op internet moet worden geplaatst van alle gemeenten met daarbij alle handhavingsresultaten op het gebied van wonen, ruimte en milieu. Geïnteresseerden kunnen daar dan de verschillende gemeenten vergelijken.

Reageer op dit artikel