nieuws

Hulpmiddel om nog beter te bouwen

bouwbreed

Bijvoorbeeld: door goed samen te werken treden minder problemen op, de efficiency is hoger waardoor de bouwkosten lager uitvallen en er ontstaan meer mogelijkheden voor innovatie. Slimbouwen is een strategie, een ontwerpbenadering die is gericht op het ontrafelen en herordenen van het bouwproces (www.slimbouwen.nl). De strategie is in het bijzonder gefocust op het ontkoppelen en heronderbrengen van leidingen Door die ontkoppeling is het mogelijk het bouwproces te ontleden in bouwdeel gekoppelde subprocessen, zoals casco, gevel, installaties en inbouw. De Toolkit Slimbouwen kan sturing geven aan het bouwproces dat in die geest is opgezet. – De Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) heeft een praktische leidraad ‘Slimbouwen’ uitgegeven. Bouwpartners kunnen hiermee in een vroeg stadium van het ontwerpproces hun voordeel mee doen.

De Toolkit Slimbouwen is het resultaat van het project Transportbesparing uitgevoerd door VMRG en Boosting met hulp en samenwerking van het ministerie van Verkeer en Waterstaat/project Transportbesparing. De Toolkit heeft invulling gekregen door inbreng van bedrijven.

Reageer op dit artikel