nieuws

Haarlemse architect pleit voor langere bustunnel

bouwbreed

– Om een snelle verbinding tussen Haarlem en Schiphol mogelijk te maken, is een lange tunnel onder Haarlemse binnenstad nodig. Dat zegt de Haarlemse architect Thijs Asselbergs in het Haarlems Dagblad . Hij onderzocht op verzoek van de provincie de mogelijkheden voor een snellere verbinding van de Zuidtangent met het Centraal Station. De Zuidtangent, de snelbusverbinding met Schiphol, rijdt het grootste deel over een aparte busbaan. Alleen in het Haarlemse deel rijdt de bus nog door de drukke binnenstad. Al sinds de ingebruikname in januari 2002 is er onder bestuurders sprake van een tunnel vanaf de Schipholweg, onder het Spaarne tot de Turfmarkt in het hart van de binnenstad. De plannen van Asselbergs gaan verder. Hij wil de tunnel doortrekken onder de Gedempte Oude Gracht tot de Nassaulaan en het Stationsplein. Volgens de architect is een snellere verbinding nodig om Haarlem niet te isoleren van de Randstad. “Het is de enige manier om bereikbaar te blijven”, zegt Asselbergs in het Haarlems Dagblad.

Reageer op dit artikel