nieuws

Gouden brug

bouwbreed

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht worden voor de nieuwe Hogeweidebrug (verkeersbrug) onderdelen van de staalconstructie in elkaar gezet. Over het water zijn de onderdelen per ponton vervoerd. De 170 meter lange goudkleurige brug van 13 miljoen euro vervangt de huidige Vleutense brug. Eind 2007 moet het kunstwerk dat plaatsbiedt aan twee busbanen, twee autobanen en twee fietspaden gereed zijn. Op dat moment wordt de oude brug gesloopt om het verbreden van de ernaast gelegen spoorbrug mogelijk te maken. De opdracht is in handen van een combinatie van CFE en Victor Buyck. Aannemer is Geka bouw. Foto: WFA/Wim Hendriks

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht worden voor de nieuwe Hogeweidebrug (verkeersbrug) onderdelen van de staalconstructie in elkaar gezet. Over het water zijn de onderdelen per ponton vervoerd. De 170 meter lange goudkleurige brug van 13 miljoen euro vervangt de huidige Vleutense brug. Eind 2007 moet het kunstwerk dat plaatsbiedt aan twee busbanen, twee autobanen en twee fietspaden gereed zijn. Op dat moment wordt de oude brug gesloopt om het verbreden van de ernaast gelegen spoorbrug mogelijk te maken. De opdracht is in handen van een combinatie van CFE en Victor Buyck. Aannemer is Geka bouw. Foto: WFA/Wim Hendriks

Reageer op dit artikel