nieuws

Geregeld zonNazomerzon

bouwbreed

De weersomstandigheden zijn de komende dagen vrij goed voor wie buiten aan de slag gaat. Vooral de temperaturen liggen op een voor velen aangenaam niveau. Vanmiddag is het met veel zon een graad of 25 in het noorden en noordwesten tot 28 graden in Noord-Brabant en Limburg. De zuidoostelijke wind wordt geleidelijk wat vlagerig van karakter en is bij open water veelal vrij krachtig, 5 Bft. De warme lucht bezorgt ons een zomerse avond, waarna de minimumtemperatuur tegen de ochtend rond 16 à 17 graden uitkomt. Vervolgens trekken vanuit het westen enkele wolkenvelden binnen, met op de kust mogelijk een spatterbuitje. Voor de rest is het morgen overwegend droog, met maxima rond 25 graden. In de oostelijke provincies is lokaal 27 of 28 graden mogelijk, waarna die warmte wegtrekt. Dat betekent geenszins de onmiddellijke inval van kille lucht. Het gaat allemaal tamelijk geleidelijk, want ook in het weekeinde kan het nog 23 graden worden. Wel kan er een buitje vallen.

De weersomstandigheden zijn de komende dagen vrij goed voor wie buiten aan de slag gaat. Vooral de temperaturen liggen op een voor velen aangenaam niveau. Vanmiddag is het met veel zon een graad of 25 in het noorden en noordwesten tot 28 graden in Noord-Brabant en Limburg. De zuidoostelijke wind wordt geleidelijk wat vlagerig van karakter en is bij open water veelal vrij krachtig, 5 Bft. De warme lucht bezorgt ons een zomerse avond, waarna de minimumtemperatuur tegen de ochtend rond 16 à 17 graden uitkomt. Vervolgens trekken vanuit het westen enkele wolkenvelden binnen, met op de kust mogelijk een spatterbuitje. Voor de rest is het morgen overwegend droog, met maxima rond 25 graden. In de oostelijke provincies is lokaal 27 of 28 graden mogelijk, waarna die warmte wegtrekt. Dat betekent geenszins de onmiddellijke inval van kille lucht. Het gaat allemaal tamelijk geleidelijk, want ook in het weekeinde kan het nog 23 graden worden. Wel kan er een buitje vallen.

Reageer op dit artikel