nieuws

Faillissement legt bouw vangemeentehuis Terschelling stil

bouwbreed

De bouw van een gemeentehuis op Terschelling is gestaakt. Hoofdaannemer HBC uit Hoogeveen heeft faillissement aangevraagd. De zaak wordt vandaag behandeld door de rechtbank in Assen.

“Als het bedrijf inderdaad failliet gaat, wordt een curator benoemd en die gaat dan prioriteiten stellen”, zegt een woordvoerster van de gemeente Terschelling. “Dat zou kunnen betekenen dat de onderaannemers weer snel aan het werk gaan.”
Totdat het zover is, ligt de bouw stil en is de bouwplaats beveiligd. Voor de gemeenteambtenaren betekent de bouwstop dat ze voorlopig nog krap behuisd blijven. Zij werken momenteel in een oud gedeelte van het gemeentehuis.
De werkzaamheden aan het pand bestaan uit twee delen. Nadat een nieuwe vleugel is gebouwd, krijgen alle ambtenaren een werkplek in deze nieuwbouw. Vervolgens wordt het oude gebouw opgeknapt. Dit gedeelte wordt na de verbouwing het domein van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De verbouwing annex nieuwbouw kost ruim 5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel