nieuws

Extra woningen voor Drentse gemeenten

bouwbreed Premium

Drentse gemeenten mogen in totaal 2000 extra woningen bouwen bovenop de bestaande woningbouwcontingenten. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe besloten naar aanleiding van de ingediende woonplannen. Het overgrote deel van de extra woningen is bedoeld voor jongeren, gehandicapten en ouderen.

Drentse gemeenten mogen in totaal 2000 extra woningen bouwen bovenop de bestaande woningbouwcontingenten. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe besloten naar aanleiding van de ingediende woonplannen. Het overgrote deel van de extra woningen is bedoeld voor jongeren, gehandicapten en ouderen.
De provincie Drenthe beschikt over een zogeheten knelpuntenpot, die het mogelijk maakt extra woningen toe te kennen aan bijzondere groepen. In hun woonplannen konden de gemeenten kenbaar maken op welke wijze zij de kwaliteit van wonen voor gehandicapten en ouderen willen verbeteren. Ook voor starters geldt de knelpuntenpot. Het provinciaal bestuur toonde zich aangenaam verrast door de kwalitatief hoogstaande plannen van de gemeenten. “Het is duidelijk dat men er serieus werk van heeft gemaakt”, aldus gedeputeerde A. Haarsma.
De gemeente Hoogeveen krijgt de meeste extra woningen, vijfhonderd in totaal. Daarna komen de gemeenten De Wolden (ruim 300), Aa en Hunze (249), Emmen (245), Westerveld (210), Midden-Drenthe (201), Borger-Odoorn (170) en Coevorden (43).

Reageer op dit artikel