nieuws

Duitse BAM-dochter weer op de schop

bouwbreed

– BAM gaat opnieuw keihard ingrijpen bij dochter Wayss & Freytag. Onaangenaam verrast was topman Joop van Oosten recentelijk van het Duitse management te horen dat er wederom de nodige verliezen zijn geleden.

– BAM gaat opnieuw keihard ingrijpen bij dochter Wayss & Freytag. Onaangenaam verrast was topman Joop van Oosten recentelijk van het Duitse management te horen dat er wederom de nodige verliezen zijn geleden.
“We hebben eerder al aangekondigd onze utiliteitsdochters in Duitsland – M ü ller-Altvatter en Wayss & Freytag Schl ü sselfertigbau – te laten fuseren, waarbij we het beste van twee werelden wilden verenigen. Nu komt het meer neer op een overname door M ü ller-Altvatter dat wel goed presteert”, aldus Van Oosten. Daarbij sluit hij ontslagen niet langer uit. Hoeveel is echter nu nog aan te geven. Dat het management van Wayss & Freytag ander werk kan gaan zoeken, is wel duidelijk. Van Oosten vindt dat het management “grotelijks gefaald” heeft. Niet bepaald een formulering die erop duidt dat het management nog carri è rekansen heeft. Dat het zorgenkind van eerst HBG en nu BAM maar niet zindelijk wil worden, ligt volgens de topman aan een aantal factoren. Zonder weer het verschil tussen de Duitse en de Nederlandse cultuur te schetsen, wil hij wel het grote verschil tussen Müller-Altvatter en Wayss & Freytag kwijt. Äls ik de directeur van M ü ller-Altvatter bel, krijg ik direct antwoord. Bij Wayss & Freytag moet het management het eerst opzoeken”, vertelt Van Oosten. Wat de deur dichtddeed was dat BAM-bestuurder Nico de Vries, verantwoordelijk voor de Duitse dochters, tegen het einde van zijn vakantie pas te horen kreeg dat er een miljoenenverlies aan zat te komen. “Hij heeft nog overwogen versneld terug te komen. Maar dat had weinig zin.” Het verlies is deels te wijten aan het feit dat het bedrijf “iets te enthousiast kortingen heeft gegeven”. Van Oosten wil nu nog niet praten over liquidatie van Wayss & Freytag Schl ü sselfertigbau, maar in de praktijk kan het dat onder de vleugels van de andere utieldochter wel worden. In elk geval zal het bedrijf een andere naam krijgen.

Reageer op dit artikel