nieuws

Draka helpt Parijsaan snel netwerk

bouwbreed

– Draka helpt binnen twee jaar 2,1 miljoen mensen in Parijs aan supersnelle breedbandverbindingen. De kabelfabrikant is gekozen door netwerkaanbieder Iliad om de Franse hoofdstad te voorzien van fibre-to-the-home. Op het nieuwe netwerk worden transmissiesnelheden mogelijk van 100 megabit.

– Draka helpt binnen twee jaar 2,1 miljoen mensen in Parijs aan supersnelle breedbandverbindingen. De kabelfabrikant is gekozen door netwerkaanbieder Iliad om de Franse hoofdstad te voorzien van fibre-to-the-home. Op het nieuwe netwerk worden transmissiesnelheden mogelijk van 100 megabit.
Draka Comtec is met Iliad overeengekomen twee miljoen kilometer geavanceerd glasvezelkabels te leveren. De rioolresistente kabels kunnen snel geïnstalleerd worden. Ook de verbindingselementen en trainingen worden door Draka verzorgd.
“We gaan aan de slag met een prestigieus project”, zegt bestuursvoorzitter Sandy Lyons van Draka Comteq. “Het doet genoegen te zijn gekozen vanwege ons technologisch leiderschap en het vermogen een complete oplossing te leveren voor fibre-to-the-home”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels