nieuws

De Geus door het stof in Schipholbranddebat

bouwbreed

Minister De Geus (sociale zaken) heeft gisteren zijn harde uithaal over de Schipholbrand teruggenomen. Hij betreurt zijn uitspraken dat hij zich ergert aan het feit dat bewindslieden onder vuur zijn komen te liggen in het debat over de brand. Hij noemde de brand gisteren voor Radio 1 “een rotstreek”. “Een celbewoner heeft de brand moedwillig gesticht, maar wij in Nederland spelen het klaar de halve wereld daaromheen van schuld te betichten”, aldus de CDA-bewindsman. Na ophef in de Tweede Kamer krabbelde De Geus terug. Hij noemt zijn uitspraken onverstandig. Vandaag verschijnt het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat bevat naar verwachting harde kritiek op de rol van de departementen van Justitie en VROM bij de brand. Er zouden minder doden zijn gevallen als de overheidsdiensten zich aan de regels hadden gehouden. Door het rapport komt de positie van de ministers Donner (Justitie,) en Dekker (VROM) in het geding.

Minister De Geus (sociale zaken) heeft gisteren zijn harde uithaal over de Schipholbrand teruggenomen. Hij betreurt zijn uitspraken dat hij zich ergert aan het feit dat bewindslieden onder vuur zijn komen te liggen in het debat over de brand. Hij noemde de brand gisteren voor Radio 1 “een rotstreek”. “Een celbewoner heeft de brand moedwillig gesticht, maar wij in Nederland spelen het klaar de halve wereld daaromheen van schuld te betichten”, aldus de CDA-bewindsman. Na ophef in de Tweede Kamer krabbelde De Geus terug. Hij noemt zijn uitspraken onverstandig. Vandaag verschijnt het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat bevat naar verwachting harde kritiek op de rol van de departementen van Justitie en VROM bij de brand. Er zouden minder doden zijn gevallen als de overheidsdiensten zich aan de regels hadden gehouden. Door het rapport komt de positie van de ministers Donner (Justitie,) en Dekker (VROM) in het geding.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels