nieuws

Cemex bouwt nieuwe cementfabriek

bouwbreed Premium

– Het Mexicaanse cementbedrijf Cemex laat haar Britse dochter RMC een nieuwe cementfabriek bouwen in de haven van Tilbury aan de Theems bij Londen. De fabriek, die een investering vergt van bijna 40 miljoen euro, krijgt een capaciteit van 1,2 miljoen ton per jaar. Het is de bedoeling dat de fabriek begin 2008 begint te draaien.

– Het Mexicaanse cementbedrijf Cemex laat haar Britse dochter RMC een nieuwe cementfabriek bouwen in de haven van Tilbury aan de Theems bij Londen. De fabriek, die een investering vergt van bijna 40 miljoen euro, krijgt een capaciteit van 1,2 miljoen ton per jaar. Het is de bedoeling dat de fabriek begin 2008 begint te draaien.
Cemex speelt met de fabriek in op de grote stroom bouwprojecten die de komende jaren in en rond Londen op het programma staan. Niet alleen zijn er de Olympische Spelen van 2012 maar ook moet dwars door Londen een nieuwe ondergrondse spoorlijn worden aangelegd, komen er aan de oostkant van de stad tienduizenden woningen bij en start binnenkort de aanleg van een nieuwe containerhaven vlak bij Tilbury zelf. De fabriek moet hoofdzakelijk CEM3, een mengsel van cement en steenslag, gaan maken. Deze cementsoort is volgens Cemex makkelijker te verwerken als het nog niet gehard is en biedt een betere duurzaamheid voor betonconstructies die aan agressieve milieu-omstandigheden bloot staan.

Reageer op dit artikel